Wilt u direct meer info? Neem dan contact met ons op! Mail naar Bouwhuis Boma Bel met Bouwhuis Boma 0523-251490

Trimble

Wat is GPS?

GPS is een in de ruimte gebaseerd navigatiesysteem, gevormd door een constellatie van 24 satellieten en bijbehorende grondstations. GPS gebruikt deze satellieten als referentiepunten, om posities met een nauwkeurigheid tot op centimeters te berekenen. Met de modernste vormen van GPS kunt u zelfs metingen met een precisie van minder dan 2 cm. uitvoeren.

Waarom GPS gebruiken?

Het gebruik van GPS in de landbouw biedt voordelen in de vorm van besparingen op kosten, tijd en brandstof. Als GPS bijvoorbeeld voor spuiten en kunstmeststrooien wordt gebruikt, hoeft u geen vlaggetjes meer te zetten en is een schuimmarkeur overbodig. Ook kan een spuitmachine GPS gebruiken om automatisch spuitsecties uit te schakelen in de geren en op de kopakker. Hierdoor wordt de benodigde hoeveelheid middelen flink gereduceerd. Het oogsten van een gewas waarin het moeilijk navigeren is gaat gemakkelijker als met behulp van RTK correcties is geplant. Het grootste voordeel van het gebruik van GPS op uw bedrijf is waarschijnlijk de besparing van tijd en energie die met dergelijke systemen  kunnen worden bereikt.

We hebben onze naam verbonden met het systeem TRIMBLE. Dit systeem wordt geïmporteerd en doorontwikkeld door het bedrijf Agrometius. Dit bedrijf zorgt dat het GPS systeem toepasbaar is op elke machine. Samen met Agrometius, onze vertegenwoordiger en onze monteurs kunnen we met u bekijken welk systeem het beste bij u past.

Gerelateerde projecten: